Una Barcelona assolada per la pesta. Una dona de mar que va fugir de mil terres. Un viatge de llegenda a través d’un mar indòmit.
Hi ha històries que poden salvar-nos del naufragi.
Més de 100.000 lectors esperen la nova novel·la de Juan Francisco Ferrándiz.
Any 1348. Quan els rebels de la Unió aconsegueixen irrompre al palau de València i posen en ridícul al rei d’Aragó, Pere IV el Cerimoniós, fins fer-lo ballar al ritme dels seus insults, la Marina Montaner es troba allà, víctima d’un engany. El monarca, quan la veu entre la multitud de rebels, jura que se’n venjarà i que la tragèdia arrasarà la seva família, un llinatge important de mercaders, fins llavors molt pròxim a la cort.
Perseguides pels sequaços del rei, la Marina i les seves germanes fugen a Barcelona. Però allà una malaltia estranya està assolant la ciutat i el seu oncle, que les havia d’acollir, mor en circumstàncies estranyes.
Només un petit grup de beguines les rep i demostraran a la noia que, si vol salvar la seva família, primer haurà de forjar el seu propi destí. A través d’elles , de la Marina i d’altres personatges magnètics, l’autor ens mostra el paper de la dona i els oficis que se li atribuïen a l’Edat Mitjana.
La Marina decideix embarcar-se en un viatge que la convertirà en una llegenda, passant per algunes de les ciutats més vibrants del Mediterrani, com Mallorca o Palerm. En el procés, descobrirà els tresors del mar i els perills de l’home.
Juan Francisco Ferrándiz va néixer a Cocentaina (Alacant), és llicenciat en Dret i actualment compagina la seva faceta d’escriptor amb la professió d’advocat, la docència i la divulgació en diferents medis sobre les tradicions i llegendes del folklore valencià.
La seva novel·la Las horas oscuras (2012) va suposar un debut d’èxit en la narrativa èpica i va fer-li un lloc entre els autors més coneguts del panorama literari. Les seves obres posteriors, La llama de la sabiduría (2015), La terra maleïda (2018) i El judici de l’aigua (2021) van confirmar el seu nom com un dels narradors més importants de la ficció històrica del nostre país. Ferrándiz és reconegut també internacionalment pels seus llibres, traduïts a onze idiomes.
A L’hereva del mar, Juan Francisco Ferrándiz retrata la societat d’aquell any fatídic, el 1348, amb el talent i el rigor dels grans mestres d’aquest gènere.